CUP de Sarrià-Sant Gervasi

Bloc del districte de Sarrià-Sant Gervasi de la CUP de Barcelona

La lluita per la Rotonda

1 comentari

La Rotonda, l’antic Hotel Metropolitan, és un edifici modernista que l’arquitecte Adolf Ruiz i Casamitjana va projectar per Salvador Andreu, farmacèutic d’origen valencià i cofundador del parc d’atraccions del Tibidabo. De forma immediata va ser ampliat per l’arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia als anys 20. Actualment forma part  del Catàleg Arquitectònic de Barcelona i és un dels 115 edificis de la Ruta del Modernisme.

Després d’allotjar l’Hotel Metropolitan va passar a ser l’Edifici Assistencial, amb nombroses obres de reforma i remuntes. Atès que fa alguns anys es varen detectar problemes de seguretat a les façanes, es varen col·locar xarxes i altres elements de protecció sense que s’hagin fet més passos per la renovació del edifici. A dia d’avui el grau d’abandonament és total.
Existeix un pla urbanístic, promogut per Nuñez&Navarro i aprovat per l’Ajuntament de Barcelona, que preveu l’enderrocament del 80% de l’actual edifici i la modificació radical de la la volumetria que estableix el Pla General Metropolità, incomplint les prescripcions que determina el Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del districte 5, fet pel mateix Ajuntament.
El resultat, com mostra la imatge, serà un edifici d’oficines de més de 12.500 m2, amb un tros de façana modernista incrustat en un enorme edifici de oficines.

La Plataforma “Salvem La Rotonda !!!” és un grup de veïns del barri de Sant Gervasi, Barcelona, preocupats pel progressiu deteriorament del seu entorn, i especialment de l’edifici La Rotonda. Des de fa més d’un any han engegat un procés de recollida de firmes i mobilització veïnal a favor de la conservació adequada i no artificial de l’edifici.

1 thoughts on “La lluita per la Rotonda

  1. Retroenllaç: L’edifici de La Rotonda en perill imminent! | Reinventem Barcelona

Deixa un comentari