CUP de Sarrià-Sant Gervasi

Bloc del districte de Sarrià-Sant Gervasi de la CUP de Barcelona

Eleccions autonòmiques al Principat 2010: Les dretes continuen sent majoria al districte

Deixa un comentari

Les dretes continuen sent majoria al districte: CiU i PP sumen el 71,21 de percentage de vots. A certa distància els segueixen el PSC, C’s, IC-EUiA i Esquerra. Els principals canvis respecte els comicis del 2006 es troben en un augment de 6% de vots per CiU, i una disminució del 4% de vots per Esquerra i pel PSC, i del 3% per IC-EUiA. En canvi, el percentatge de votants del PP es manté estable i disminueix en l’1% de votants de C’s.

En relació a les noves candidatures, Solidaritat Catalana per la Independència ha rebut aproximadament 2.200 vots, Reagrupament 703, PxC 289 i la candidatura anticapitalista Des de Baix, 178.

Trencant els tòpics que sempre acompanyen al districte, la presència de candidatura com C’s o PxC no és més elevada que en barris com Gràcia o Sants. En canvi, comparant amb la resta de districtes de Barcelona, Sarrià-St. Gervasi, juntament amb Les Corts són els districtes amb major percentatge de vots per CiU i PP.

Resulta destacable que el percentatge de vots per CiU al districte supera en 15 punts el percentatge de vots la ciutat de Barcelona i en 13,5 la mitjana al Principat. Al seu temps, el PP supera en 5 i 7 punts la mitjana de Barcelona i al Principat, respectivament.

Deixa un comentari