CUP de Sarrià-Sant Gervasi

Bloc del districte de Sarrià-Sant Gervasi de la CUP de Barcelona

Cadascú al seu lloc: els arbres a l’Oreneta i Núñez entre barrots

Deixa un comentari

EIMG_7780l passat dijous 20 de novembre, els veïns i veïnes del districte van aconseguir que la Comissió d’Hàbitat Urbà i Medi Ambient de l’Ajuntament aprovés per unanimitat l’aturada del projecte urbanístic al Parc de l’Oreneta, que tenia per finalitat l’edificació de 30 habitatges de luxe, que condemnava i privatitzava 5000 metres quatrats d’una zona verda municipal.

Un despropòsit urbanístic que el govern municipal s’ha vist obligat a tirar enrera davant de les pressions veïnals i l’oposició de tots els partits del consistori, a excepció del PP que es va abstenir en l’aprovació inicial del projecte.

Ara, l’Ajuntament disposa de dos mesos  per qualificar l’espai amb clau 6 per la preservació com a parc, tot mantenint la proposta de qualificació del planejament a tràmit pels solars de Can Ripoll i Torre Garcini com a equipaments municipals en la seva totalitat.

La lluita ve de lluny, quan l’equip de govern  i la constructora Núñez y Navarro sometien a un xantatge als veïns de Horta – Guinardó i de Sarrià – Sant Gervasi: O es construeixen els pisos de luxe al Parc de l’Oreneta, o Torre Garcini i la Clínica Can Ripoll anaven a terra. Per sort, les diferents plataformes de lluita veinal van saber veure que la batalla havia de ser vertical i no entre elles i no van cedir a les pressions, ni pisos de luxe a Sarrià ni pèrdua de patrimoni arquitectònic i equipaments a Horta – Guinardó.

Des de que va sortir a la llum pública el projecte els veïns i veïnes, organitzats en la Plataforma Defensem la Oreneta, han lluitat i reivindicat que no s’urbanitzés el front sud del parc: xerrades, paradetes a la Festa major, recollida de signatures i manifestacions pels carrers del barri han aconseguit generar un clam popular en contra d’aquest nyap.IMG_7746

Més de 2000 signatures dels veïns i l’adhesió de més de 35 entitats del barri i de la ciutat van demostrar que l’oposició al projecte era majoritari i que estaven disposats a defensar un dels pulmons verds i espai públic del barri.

Ara, un cop retirat el projecte, la lluita continua, arrenca una nova fase on caldrà fer un seguiment acurat perquè es compleixin els acords i  vigilar perquè una nova permuta no es traslladi a cap altre espai verd de la falda de Collserola.

Des de la CUP de Sarrià  – Sant Gervasi celebrem d’aquesta victòria i volem felicitar als veïns i veines de la Plataforma Defensem la Oreneta per la gran feina de mobilització i lluita que han dut a terme aquests mesos per protegir un espai verd del districte de les urpes de l’especulador, que de moment dorm entre barrots.

Creiem fermament que el consistori hauria de fer valer el seu codi ètic i deixar de fer negociacions i signar convenis amb un empresari empresonat per frau fiscal.

 

Més info:

Blog Plataforma Defensem l’Oreneta: https://plataformadefensemloreneta.wordpress.com

Canal Youtube Plataforma Salvem Torre Garcini: https://www.youtube.com/channel/UC8LW7IA4s3XvqV3BUjkiDeQ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s