CUP de Sarrià-Sant Gervasi

Bloc del districte de Sarrià-Sant Gervasi de la CUP de Barcelona

Caminada popular en defensa del Parc de l’Oreneta

Deixa un comentari

caminada parc oreneta 01Ahir, dissabte 8 de novembre, veïns i veïnes del districte ens vam mobilitzar pels carrers de Sarrià per exigir l’aturada del projecte urbanístic al Parc de l’Oreneta, que té per finalitat l’edificació de 30 habitatges de luxe, encimentant així 5.505 metres quatrats de zona verda. La marxa, convocada per la plataforma Defensem el Parc de l’Oreneta, va començar a la plaça d’Artós, poc després que se cités les 11h com a hora convinguda. És, aleshores, quan una seixatena de persones vam recórrer els carrers del casc antic sarrianenc fins el Parc de l’Oreneta, arribant a passar pel llindar del barri de Pedralbes.

La caminada s’ha caracteritzat per transcórrer enmig d’un to lúdic i reivindicatiu, a la vegada que pedagògic. Seguint aquests paràmetres, es va informar, a qualsevol vianant que estigués al carrer, de l’amenaça que pesa sobre un dels pulmons verds més importants del districte (amb el degut respecte cap a l’imponent Parc Natural de Collserola), el greu perjudici veïnal i mediambiental que se’n derivaria, així com les alternatives proposades des de la Plataforma per aturar el desastre.

Quan el cercavila va arribar a l’indret on estava projectada la reforma urbanística, es va donar el torn de paraula a les persones que ens hi vam combregar. Va ser l’hora de denunciar el pla de promoció immobiliària des de diferents perspectives. Per encetar, es va fer un repàs històric a l’espai, ressaltant la col·lectivització de la que va ser objecte per part del comitè revolucionari de la Confederació Nacional del Treball (CNT) de Sarrià. En segon lloc, es va postular una defensa del patrimoni natural del parc i del seu valor medioambiental. Finalment i en tercer lloc, es va denunciar el model de ciutat que permet aquestes aberracions especulatives en favor de l’elitisme i l’ús privatiu d’espais. Si es vol consultar, l’Assemblea de Joves de Sarrià-Esberla ha fet públic aquesta darrera ponència al seu web.caminada parc oreneta 02

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s