CUP de Sarrià-Sant Gervasi

Bloc del districte de Sarrià-Sant Gervasi de la CUP de Barcelona

L’efecte Can Vies també arriba al districte

Deixa un comentari

can vies districte SSGEls passats dies 28 i 31 de maig es van convocar diverses concentracions de rebuig al desallotjament i enderrocament del Centre Social Autogestionat Can Vies, del barri de Sants, així com per la reivindicació de l’autogestió com a forma de viure i conviure dins els barris. Al nostre districte ens vàrem concentrar tant a la plaça del Consell de la Vila de Sarrià com a la plaça Molina de Sant Gervasi de Cassoles, amb la posterior baixada en columna cap a les convocatòries del barri de Sants (el dimecres 28) i a Plaça Universitat (el dissabte 31).

Aquestes convocatòries no van estar exemptes de polèmica doncs, segons han explicat alguns comerciants del barri de Sarrià, la Guàrdia Urbana va fer una ronda pels diferents establiments i bars el matí del dia 28 instant als propietaris a tancar abans, els seus negocis, pel perill de possibles atacs i avalots a causa de la concentració. Com és obvi, l’Ajuntament sabia perfectament que no existia aquest perill, mostra d’això mateix és el fet que en la concentració del dia 28 només hi havia 2 agents de la Guàrdia Urbana i 3 policies de paisà.

A l’Audiència Pública del passat 11 de juny, el Regidor del Districte, Joan Puigdollers, en ser preguntat per aquest tema, va dir que no tenia constància ni havia ordenat aquesta acció de la Guàrdia Urbana la qual cosa, si fos certa, significaria que el cos policial actua sense cap tipus de control polític. Un fet que considerem molt greu. No només per la manca de control mateixa, sinó pel que significa una criminalització, absolutament injustificada, d‘aquelles persones i col·lectius que lluitem i treballem per construir alternatives des de baix.

A més, ens sumem a la petició de llibertat d’en Sergi i l’Ivan, empresonats preventivament i sense proves després de les mobilitzacions per Can Vies, i ens solidaritzem amb totes aquelles persones afectades per les detencions i agressions indiscriminades per part del cos de la BRIMO dels Mossos d’Esquadra.

Amb tot, des de la CUP de Sarrià-Sant Gervasi celebrem la victòria que s’ha obtingut amb les mobilitzacions en defensa de Can Vies i denunciem, una vegada més, l’atac que l’Ajuntament de Barcelona i del Districte estan realitzant contra les diferents formes d’autogestió veïnal, cosa que hem pogut comprovar diverses vegades en el nostre Districte amb fets com la negativa constant a facilitar la construcció d’espais per joves o els impediments per donar un ús social al Mercat de Vallvidrera; però animem igualment als diferents col·lectius a seguir gestant espais de contrapoder als nostres barris.

Defensem Can Vies, defensem l’autogestió!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s