CUP de Sarrià-Sant Gervasi

Bloc del districte de Sarrià-Sant Gervasi de la CUP de Barcelona

Falsa alerta de privatització a la carretera de les Aigües

Deixa un comentari

carretera de les aigüesFruit de la polèmica sorgida a les xarxes socials sobre l’imminent cobrament d’una quota de dos euros per accedir a la carretera de les Aigües del Parc Natural de la Serra de Collserola a partir del 2 de febrer, la CUP de Sarrià-Sant Gervasi volem constatar:

1. Aquesta informació fou publicada en el bloc d’un individu, sense fonament ni referència.

2. Davant de l’alarma generada, l’autor del rumor viral ha desmentit la certesa de la seva publicació via twitter. Hores després, el seu compte ha estat suspès davant la denúncia de l’Ajuntament de Barcelona per infàmies i calúmnies.

3. En cas que la notícia fos certa, la creació de la nova taxa s’hauria d’haver anunciat i aprovat al Ple de l’Ajuntament de Barcelona i posteriorment al Patronat Metropolità del Parc de Collserola. El continu seguiment que fa la CUP, a l’activitat governamental, desmenteix la innovació d’aquest cost per a la ciutadania.

4. En cas que la notícia fos certa, la implantació d’aquesta entrada per sufragar el 80% de les despeses del parc beneficiaria directament al Patronat Metropolità del Parc de Collserola, entitat pública responsable de la gestió del parc, i no a l’Ajuntament de Barcelona.

5. El pla especulatiu de les Setze Portes per a urbanitzar la serra podria representar, a mig termini, una agressió real a la lliure circulació del veïnat per Collserola. És per això que la CUP, contínuament, denunciem la previsió d’aquest projecte per privatitzar espais limítrofs al parc.

6. Amb la catalogació de la serra com a Parc Natural, cap Pla d’Usos regeix (de moment) la normativa del parc. Conscients del buit legal a resoldre a curt termini, la CUP estem fiscalitzant en tot moment l’activitat de les institucions partícips del Patronat.

7. El nou Pla d’Usos pot suposar, a mig termini, una nova retallada de drets en l’accés als espais, especialment per aquelles persones que en fan un ús assidu per a la pràctica de l’esport. Davant d’això, la CUP seguirem vetllant per la defensa de la lliure circulació de personal civil, de forma respectuosa i sostenible amb l’entorn, al llarg de tot el parc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s