CUP de Sarrià-Sant Gervasi

Bloc del districte de Sarrià-Sant Gervasi de la CUP de Barcelona

Darrera empenta a la ILP per una Renda Garantida Ciutadana

Deixa un comentari

ILP Renda Garantida CiutadanaFa escassos dies vam rebre la notícia que el 97% de les 264 signatures de suport que vam recollir al districte durant la darrera setmana de la iniciativa legislativa popular (ILP) per una Renda Garantida Ciutadana van ser acceptades a tràmit. Amb aquesta nou plec de signatures, recollides durant la setmana de Festes Majors de Sarrià,vam donar l’empenta final a una campanya per tirar endavant una proposició de llei al Parlament de la Ciutadella  que ha gaudit de gran acceptació popular per l’avanç previst en justícia social.

Un cop s’han acceptat a tràmit un total de 121.191 signatures (cinquanta mil són el mínim necessari), si la ponència inicial prospera íntegrament, s’establirà de forma inherent una prestació econòmica per a totes aquelles persones que es trobin en una situació de pobresa, amb l’objectiu que els asseguri uns mínims de vida digne. Polítiques similars ja s’estan articulant en països com Suïssa, quan fa dos mesos acordaren la celebració d’un referèndum per decidir sobre la seva implantació.

Des de la CUP de Sarrià-Sant Gervasi som conscients que una renda mínima garantida no eliminarà les desigualtats econòmiques patents a la societat; entenem aquesta com un complement imprescindible a una política tributàriaradicalment progressiva, com a mitjà per anivellar de totes totes la renda per càpita dels i les catalanes. Únicament l’aplicació d’un sistema impositiu que gravi, de forma terminant, les transaccions de grans capitals, així com les grans empreses, oligopolis i les fortunes més elevades, permetrà l’avançament cap a una societat realment igualitària.

A continuació facilitem la taula d’equivalències proposada, en funció dels ingressos que percebi cada unitat familiar subsidiada:

 

Límit de rendes

Prestació

Per 1 persona

7.967,73 euros/any

664 euros/mes

Per 2 persones

13.545,14 euros/any

1.129 euros/mes

Per 3 persones

19.122, 55 euros/any

1.594 euros/mes

Per 4 persones

24.699,96 euros/any

2.058 euros/mes

Per 5 persones

30.277,37 euros/any

2.523 euros/mes

Per 6 persones

35.854,78 euros/any

2.988 euros/mes

Per 7 persones

41.432,96 euros/any

3.453 euros/mes

I així successivament

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s