CUP de Sarrià-Sant Gervasi

Bloc del districte de Sarrià-Sant Gervasi de la CUP de Barcelona

Xerrada d’en David Fernàndez a Sarrià

Deixa un comentari

IMG-20131015-WA0008El dijous 3 d’octubre, en el marc de les Festes Alternatives de Sarrià, el diputat de la CUP David Fernàndez va fer una xerrada sobre “El Cooperativisme com alternativa al Capitalisme”.

Va ser en un marc especial, la plaça de Sant Vicenç de Sarrià, en una clara voluntat de fer ús de l’espai públic, tal i com defensa la Comissió de Festes Alternatives de Sarrià (CFAS) des de fa 12 anys. En David, proper, directe, planer i contundent, realista i alhora convincent.

Si uns dies abans el senyor Artur Mas havia preguntat a la CUP, durant el debat de política general, amb to de burla i paternalisme, quines eren les alternatives al sistema actual, el dijous en vam tenir una resposta clara, completa i sobretot pràctica, tenint en compte el bagatge extens d’en David en el món de les cooperatives. Així com una crítica punyent al sistema capitalista que no fa més que vetllar pels seus propis interessos desatenent així les demandes de la gran majoria de la població. Als Països Catalans, i al món.

El debat posterior es va convertir en una mena de col·loqui general, on el nucli vam poder explicar la nostra tasca al districte els darrers mesos, però on també en David va poder explicar directament la seva tasca al Parlament, en la línia de les Assemblees Obertes que realitzem periòdicament.

I aquí la nostra sorpresa. La major part de la gent que omplia pràcticament la plaça, desconeguda fins ara per nosaltres, va exercir directament el seu dret a preguntar, interpel·lar i proposar als seus representants polítics. I ho va fer de forma clara i directa, com les respostes d’en David, sense complexos, ni mitges veritats. Respostes pròpies d’algú del carrer que explica allò que passa en institucions que acostumen a estar lluny de la realitat. Tota una trencadissa de vots, entesos com un xec en blanc per a quatre anys.

El gran nombre d’assistents a l‘acte fa palès l’arrelament de les festes alternatives de Sarrià, però també l’augment de persones que creuen que un futur millor és possible i ho canalitzen a través de la Candidatura d’Unitat Popular. Dia a dia anem creixent, teixint relacions tant amb col·lectius del barri com amb persones individuals, i això, ens agrada.

Tot plegat una manera diferent d’entendre les festes, gaudir de l’espai públic i de fer política, que més enllà dels debats teòrics, propostes i lluites, va sorgir de forma espontània, com a expressió col·lectiva de normalitat. Cal destacar també, perquè no dir-ho, les mostres de reconeixement a la tasca que estan fent en David, en Quim i la Isabel.

No volíem acabar, però, sense esmentar les grans mostres de solidaritat que vam rebre durant la jornada. Les butlletes dedicades a engreixar la caixa de resistència de la vaga indefinida dels docents de les illes, exhaurides en poc temps, i la recollida de firmes a favor de la ILP per a una renda garantida mínima no va parar de rebre adhesions.

El nostre compromís, seguir per aquest camí. I les actes, les penjarem al bloc, igual que les de les altres Assemblees Obertes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s