CUP de Sarrià-Sant Gervasi

Bloc del districte de Sarrià-Sant Gervasi de la CUP de Barcelona

S’inicia el cobriment provisional de les obres de la Pl. Joaquim Folguera

Deixa un comentari

La Pl. Joaquim Folguera, punt neuràlgic i vital del barri de la Bonanova, on s’hi troba el Mercat de St. Gervasi i l’estació del Putxet de FGC, serà l’indret d’ubicació de l’estació de metro homònima, una de les cinc (juntament amb la de Mandri, Sarrià, Prat de la Riba i Manuel Girona) de la nova línia 9 al districte. Aquest nou traçat creuarà la zona mitja i alta de Sarrià-St. Gervasi, des de la Pl. Lesseps fins el campus nord de la Zona Universitària, el que es coneix com el sector oest del tram III.

Ara bé, tot i que l’excavació del sòl de la plaça s’inicià en previsió a cobrir el forat un cop acabada la perforació del túnel, la precària situació econòmica de la conselleria governada per Lluís Recoder (CiU) ha empès la paralització de les obres arreu de la ciutat. En base a aquesta conjuntura, l’Associació de Comerciants del Mercat de St. Gervasi, particularment, pressionà l’Ajuntament per posar fi, o, si més no, posposar els perjudicis econòmics que els hi ocasionava la interrupció. El primer de gener de 2012 fou la data acceptada per GISA, autoritat concessionària del pla urbanístic, per a començar el cobriment provisional de la plaça, projecte que, en principi, finalitzarà el mes de juny-juliol d’enguany. Pel que sembla, les pancartes promocionals del comerç de proximitat del Mercat, instal·lades pel Districte al carrer Balmes des de 2010, no foren suficients per mitigar l’impacte de la política pública.

No obstant, les molèsties no només es fan extensibles a professionals. Més enllà de la queixa esporàdica d’un veí a l’Audiència Pública del 12 de gener, la realitat configura un esquema provisional on s’obvia, si més no en el plànol facilitat per l’Ajuntament, la presència de la font pública i el quiosc, ítems rellevants de la funció social d’una plaça. Més enllà d’aquests elements comuns, cal posar sobre la taula la necessitat de reubicar l’escultura de la “Nimfa que es pentina” i la del “Monòlit a J. Folguera” als seus lloc original, si la fase transitòria s’ha de perllongar considerablement.

Comparteix:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s